3 TRUCS PER SER MÉS DECIDITS

LA INDECISIÓ és una situació de conclusió o resolució dubtosa. Moltes persones pateixen indecisió crònica i això, si tenim en compte que al llarg del dia hem de prendre decisions continuament des de la roba que ens posem pel matí, l'assistència o no a una reunió, la compra d'algun o varis articles per menjar, personals o per a altres, el fer una tasca d'una determinada manera o canviar-la.., pot resultar estressant i desgastant.

Les mines soterrades al terreny de la decisió són, entre d'altres: la por al canvi, la por a perdre la resta de possibilitats, la por a equivocar-nos, la por a responsabilitzar-nos de la decisió i enfrontar-ne les conseqüències.

Viure sota el jou de la indecisió ens provoca angoixa, ens fa descendre els nivells d'autoestima, ens fa perdre la confiança en nosaltres mateixos i ens paral·litza. Aquesta paràlisis ens pot portar a cedir les regnes de la nostra vida a un tercer i, com que no acabem fent el que realment volem, a sentir-no infeliços.

Amb els cavalls les actituds dubtoses no tenen èxit, si et mostres insegur no et responen. Tractar amb ells t'obliga a ser resolutiu i, si no en saps, a aprendre com ser-ne.

TRES TRUCS PER SER DECIDIT:

1r.- Determinació: Es tracta de fixar o establir el resultat d'alguna cosa com a resultat d'una deliberació. Quan tinguis dubtes delibera, posa per escrit quines opcions tens i escriu tres coses positives i tres coses negatives relatives a cada opció. Fes-ne una anàlisis i escull una de les opcions. Quan fem coaching amb cavalls escenifiquem les opcions a la pista i, observant la interelació dels equins amb les diferents opcions el coachee pot fer el procés de deliberació de forma vivencial, de manera que se li facilita la tria de la que serà la millor opció per a ell.

2n.- Concentració: Quan hagis triat cal que t'apliquis intensament sobre l'objectiu, que t'hi concentris. És el que també en diem focalització, posa la teva energia a treballar per a la teva opció i OBLIDA LA RESTA! Els cavalls són uns entrenadors magnífics per a la concentració o la focalització, si no et centres plenament en el que fas quan estàs amb ells no responen, així és que t'obliguen a focalitzar-te.

3r- Compromís: Dona't a tu mateix la paraula de que treballaràs en pro de la teva opció i escriu quines passes seguiràs per a fer-la realitat. Fixat uns terminis de compliment i conforme vagis assolint les tasques que t'hagis proposat, marca-ho en una agenda o calendari. Veuràs com assolir petits reptes et dóna confiança, alegria i t'ajuda a ser cada cop menys indecís i més resolutiu.

(autor de la fotografia Jordi Picart)

Us deixo amb Queen, i la cançó One Vision, per la seva força i poder motivador.