ISAÏES I L'ERA D'UNA NOVA CONSCIENCIA

 

Isaïes 11:6-10 BCI

El llop conviurà amb l'anyell, la pantera jaurà amb el cabrit, menjaran junts el vedell i el lleó, i un nen petit els guiarà.

La vaca i l'ossa pasturaran juntes, jugaran plegades les seves cries.

El lleó menjarà palla com el bou. L'infant de llet jugarà bora el cau de l'escurçó, El nen ficarà la mà a l'amagatall de la serp.

Ningú no serà dolent, ni farà mal en tota la muntanya santa, perquè el país serà ple del coneixement del Senyor, com l'aigua cobreix la conca del mar..."

    El profeta Isaïes, una figura central en les tradicions judeocristianes, és sovint representat en l'art amb imatges que reflecteixen la seva importància espiritual i històrica. Es situa el seu naixement sobre el 770 o 760 aC.


    En una interpretació moderna, Isaïes podria ser vist envoltat d'animals, simbolitzant la pau i l'harmonia universal que ell profetitzava entre totes les espècies de la terra. 


    Segons la tradició, Isaïes va viure durant un temps de gran turbulència, però les seves visions i profecies van oferir esperança i consol a molts. Els cristians creuen que el messies que ell anunciava és Jesús. Els jueus encara l'esperen.


    Les seves paraules, que es considera que van ser transcrites al Llibre d'Isaïes de la Bíblia, ressonen avui dia en que els moviments a favor del dret dels animals van calant lenta però perseverantment. Isaïes deia als jueus que Déu no volia més sacrificis d'animals que avorria el que feien.


    Com seria un Isaïes modern? La IA m'ha fet aquestes dues imatges, inspirada en la recerca i captura de l'essència del seu missatge de salvació per a totes les criatures de Déu. Les botes i el cinturó m'ha assegurat que estan fetes amb materials vegans.