EXPERIÈNCIES PIRINEUS


L'any passat vuit empreses de la comarca ens uníem per crear la marca Experiències Pirineus: Auberria, Cal Ponsa, Hotel Andria, Pirineus Outdoor, Parapent Organyà, Hotel Muntanya, Socarrel Emocions i Equànima. La nostra voluntat era i és posicionar les comarques de l'Alt Urgell i la Cerdanya com un referent  de l'ecoturisme i el turisme d'activitats respectuós amb el patrimoni natural i cultural de les nostres terres.

El passat dia 24 vam celebrar la nostra Primera Jornada d'Ecoturisme amb ganes de debatre que és exactament aquest concepte i quin tipus d'activitats engloba. També per conèixer alguns casos d'èxit que, en aquest sentit, ja s'han donat en altres latituds, per presentar Experiències Pirineus a empreses del sector que puguin estar interessades a adherir-se a aquesta proposta, per conèixer el contingut de la nova web i per descobrir quin és l'inventari a nivell d'infraestructures del que disposem i quin és el seu estat i utilitat.




Va ser molt enriquidor copsar la transferència i intercanvi d'opinions i coneixements entre alguns dels ponents i dels assistents i sentir el run-run que es coïa durant la jornada que ens indicava que hi ha ganes de fer feina en aquesta direcció.

Juntament amb el David Isern, vaig presentar, a través de la web, les empreses que formem part d'Experiències Pirineus i vaig triar  per començar una cançó que va fer famosa Julio Iglesias i que ha versionat Makako, Me olvidé de vivir.

El que diu la cançó té molt a veure amb el que ens va passar abans de la crisis: Anàvem per la vida sense fre i ens vam oblidar de coses realment importants, com la col·laboració i ajuda. Només teníem al cap competir, ser els primers. Però, una conseqüència positiva de la crisis és que la manca de finançament ens va fer unir per tirar endavant i treballar des del coworking i des d'un sistema win-win, del que han nascut la web o les jornades. 

També ens ha fet fer introspecció i assentar uns principis ètics sobre els que basar la nostra activitat: 


  • Amor i respecte per l'entorn natural i el patrimoni cultural.
  • Compliment de la legislació relativa a medi ambient i benestar animal.
  • Treballar amb productes i serveis de proximitat.
  • Crear activitats sostenibles.
  • Conèixer i difondre acuradament la riquesa natural i cultural del nostre entorn.
  • Vetllar per la conservació i millora de la riquera natural i cultural del nostre entorn.


Pensem que així podem oferir un producte autèntic al viatger o al turista, doncs li donem l'oportunitat de trepitjar el terreny d'una manera vivencial i propera per a gaudir d'unes experiències pirinenques úniques que faran innolvidable el viatge.