ME NACE DEL CORAZÓN

Els que ja teniu una edat potser recordareu un programa de TV3 que es deia Persones Humanes, era un magazine en clau d'humor que tenia, entre d'altres, un apartat anomenat, L'Apassionat Món de la Parella. L'espai estava capitanejat per un personatge anomenat el Dr. Solé i sempre començava dient "què dir quan ella et diu"...

Mantenir una relació sentimental al llarg del temps costa. La rutina, els desenganys, els problemes econòmics minen els amors aparentment més sòlids. 

Hi ha persones que no es rendeixen i que volen continuar apostant per la relació i, per fer-ho, busquen noves eines per reconduir una convivència desgastada i sovint plena de retrets.

Amb els cavalls és curiós com, de seguida que una parella fa un exercici de coaching en que es fa necessària la col·laboració dels dos, comencen a sorgir les desavinences i lamentacions quan no poden obtenir la cooperació del cavall. Reflexionar sobre les mateixes i reconduir la situació els ajuda a veure que entre l'un i l'altre no hi ha tanta distància com presumien.

Tibant l'altre dia una parella de l'Indian van descobrir que necessitaven:

  1. Recolzament mutu privat i públic. Van adonar-se que fer-se retrets en la intimitat i davant dels altres debilita la parella, mostrar-se com un tàndem ajuda a recuperar-ne l'autoestima.
  2. Fer una activitat lúdica cada dia junts. Van decidir fer esport junts tres dies a la setmana, anar al cinema el dia de l'espectador, preparar un sopar conjunt un altre dia, i llegir-se dos dies una lectura (crònica, notícia, poema...) en veu alta i comentar-la.
  3. Donar les gràcies per estar junts. Acceptar-ho com un present, no com una lluita. Van acordar dedicar 10 minuts cada dia a estar en silenciosa companyia, sense fer res, sense dir res, només mirant-se i transmetent-se afecte.
Confesso que les seves propostes em van sorprendre i agradar tant com la cançó que em van explicar que van triar per obrir el seu ball nupcial feia gairebé 25 anys, deixant perplexes als seus convidats que, per aquestes terres, esperaven el típic vals. 

Doncs... Va por ustedes!: "Me nace del corazón" interpretada per Rocio Durcal.