TANT DE BO

Un bloqueig, entre d'altres significats, és l'alteració del pensament en que es manifesta un grau màxim d'innibició mental, que comporta l'absència de pensaments nous en una direcció determinada.

Sentir-se bloquejat de manera continuada és cansat, desgasta, entristeix, genera angoixa, ràbia i culpa.

La Núria (és un nom fictici) acompanyada de l'Indian va decidir que per poder desfer el bloqueig que la tenallava necessitava:

  1. Prendre consciència del bloqueig
  2. Alliberar les emocions que li provocava.
  3. Reprogramar-se.
El reconeixement dels fets dóna llibertat. La Núria se sentia bloquejada perquè desprès d'haver estudiat durant tres anys va suspendre una oposició. Ara, cada cop que es posava a estudiar per presentar-se a la propera convocatòria, només li venia al cap la sensació de fracàs que va tenir i perdia la concentració.

Aquesta situació li generava por, que es traduïa en: por al fracàs, por a decepcionar els altres (sobretot als pares), por a no poder accedir a una feina i tenir diners, por a no poder tenir la vida que havia imaginat. En conseqüència es sentia angoixada, irascible, esgotada i trista.

Qui era la Núria? El resultat triomfal d'una oposició o, alguna cosa més? Per quin motiu mereixia estimació? Perquè era una bona estudiant que fins a la data sempre treia bones notes o, per alguna cosa més? Si no aprovava l'examen.., no tindria mai la vida que havia somniat?

La Reprogramació: La Núria va descobrir que era una dona amb la voluntat d'ajudar les persones curant-les. Que se l'havia d'estimar per ella mateixa, tot el paquet, amb virtuts i defectes. I que si no superava l'examen podia dur a terme la seva missió vital des d'una altra vessant.

Sembla mentida però el fet de no focalitzar els nostres objectius com si fossin l'única oportunitat que tenim a la vida o, com si en depengués la nostra persona i la nostra felicitat, ens allibera.

Alliberats i distesos podem concentrar-nos millor, podem buscar noves maneres d'arribar a on volem. La Núria va realitzar un mapa mental d'un nou pla d'estudi, que incloïa pautes alimentàries, esportives, de treball i estudi i pautes d'oci. Tot encaminat a fer-la sentir bé per estudiar millor. Tot encaminat a fer-la gaudir de la preparació, perquè la millor manera d'aprendre és passant-nos-ho bé.

Us deixo amb Tant de Bo de Txarango, esperant, com canten ells, que conegueu la felicitat en persona.