MALTRACTADORS DE CAVALLS

El tracte que les persones dispensen als èquids, en general, és totalment contrari a les seves necessitats, això que fa que LA MAJOR PART DE PERSONES QUE TENEN CAVALLS ELS MALTRACTIN, a veure si algú pren candela: 

Senyores, senyors apliqueu el sentit comú i l'empatia:

1.- Els cavalls, les mules, els ases: GRANS HERBÍVORS. Dissenyats, evolutivament, per caminar GRANS DISTÀNCIES i menjar de forma contínua algunes gramínies, lleguminoses, fulles, arrels, verdures i fruites. 

PREGUNTA: Què fan tancats la major part del dia en un box o en un tancat petit? 

RESPOSTA: Patir i destrossar-se la salut física i psicològica. Agafar còlics, deprimir-se, atontar-se, esteriotipiar-se. 

CONCLUSIÓ: Qui té un cavall tancat en un box o en un espai petit és un maltractador. 

 2.- Els cavalls, les mules, els ases: SÓN GREGARIS. Viuen en ramat, generen clans i tenen els seus sistemes d'organització i els seus interessos, que no tenen res a veure amb les coses que els hi fem fer els humans, però que tenen molt a veure amb les coses que ens agraden als humans i que considerem drets fonamentals: dret a la vida, dret a la família, dret a la llibertat, dret a realitzar-nos. 

CONCLUSIÓ: Qui no deixa viure els cavalls en ramat i llibertat és un maltractador. 

3.- Els cavalls, les mules, els ases: No són al món per portar sistemàticament gent o càrrega a sobre, ni per saltar, ni per fer curses, ni per ser assassinats als escorxadors, ni per anar a estúpids concursos de morfologia o bellesa, ni per estirar pesos o carros, ni per fer espectacles de circ, de dansa o del que sigui, ni concursos de doma, ni festes, ni serveis de seguretat o policia. 

PREGUNTA: Per quin motiu els cavalls formen part del regne animal?

RESPOSTA: Els cavalls van evolucionar per mantenir un ecosistema.

CONCLUSIÓ: Vam ESCLAVITZAR els cavalls i fa milers d'anys que els hi donem una vida de merda. Ara tenim cavalls domèstics, d'acord, fem-nos-hi amics, deixem-los viure en ramat i llibertat i tinguem en compte la seva opinió alhora de fer qualsevol activitat. 

Si l'èquid ens dona permís, si, sense coaccions (ferro, fustes, tralles, esperons, isolació, domes coercitives, ferradures) és feliç de fer activitats amb nosaltres, endavant, però si no vol, DEIXEM-LO EN PAU. 

Si no pots tenir un cavall, una mula, un ase en ramat i en llibertat, NO EL TINGUIS, si no pots fer activitats amb ells sense imposar la teva voluntat per la força. NO HO FACIS. 

SI HO FAS, PER MOLT QUE ET JUSTIFIQUIS, I PARLO PER EXPERIÈNCIA REDIMIDA, ETS UN MALTRACTADOR.