MANEIG HOLÍSTIC DE PRATS: ETOLOGIA I ALIMENTACIÓ EQUINA

El maneig holístic dels prats és una tècnica agrícola que busca la sostenibilitat i la conservació dels prats naturals, a través d’un enfocament integral i respectuós amb el medi ambient. Es basa en la gestió dels prats com a ecosistemes complets, que inclouen no només les plantes, sinó també els animals, el sòl i l’aigua.

Abans que arribés la industrialització del camp, els nostres avis ja ho practicaven, encara que no ho anomenaven així. Simplement els prats eren pasturats per animals, que ajudaven a mantenir l’herba curta i fèrtil, i alhora aportaven nutrients al sòl. Els animals també ajudaven a dispersar les llavors de les plantes, contribuint a la diversitat vegetal dels prats.

A més, els nostres avis també empraven tècniques agrícoles que avui en dia són considerades com a part del maneig holístic dels prats. Per exemple, la rotació de cultius i el guaret ajudaven a mantenir la fertilitat del sòl i a prevenir les plagues i les malalties.

L'etologia equina és la ciència que estudia el comportament dels cavalls en llibertat i en captivitat, així com les seves necessitats biològiques i psicològiques. Sent que els cavalls necessiten viure en llibertat i en ramat per tal de desenvolupar-se amb salut física i mental, i sent que necessiten alimentar-se gran part del dia, el maneig holístic de prats és una eina molt útil per als propietaris de cavalls que vulguin proporcionar un entorn saludable i adequat per als seus animals.

I, no només això, ja que aquest sistema resulta preventiu en malalties que es desenvolupen quan els cavalls estan tancats, isolats i no pasturen, com ara malalties còliques, respiratòries o estereotípies. 

Voleu cavalls sans, equilibrats i feliços? Doncs vida en ramat, llibertat i a pasturar!