LAINA I KABIR LLIÇONS D'ETOLOGIA CADA DIA

La Laina i el Kabir, mare i fill van passar uns mesos de l'any 2020 amb nosaltres. És fantàstic acollir cavalls perquè es generen multitud d'interaccions amb els cavalls dels ramat abans no els accepten.

Per això quan arriba un cavall nou és convenient tenir una parcel·la d'acollida des de la que el ramat el pugui veure, s'hi pugui atansar i olorar però no el pugui lesionar. La parcel·la ha d'estar tancada. Els ramats equins acolleixen millor les eugues que els mascles, segurament per la disposició natural que tenen a formar clans familiars d'un o dos estalons i diverses eugues, generalment entre 6 i 8. Els mascles sempre són vistos com a competència i el estalons o els protectors, que fan el seu paper si estan castrats, no els accepten fàcilment.

Ara bé, si hi ha espai i menjar en abundància és només qüestió de temps. Les interaccions que faran a través de la tanca seran cada cop menys agressives i fins i tot es tornaran carinyoses amb els membres que tinguin més afinitat amb el nouvingut. Llavors, és el moment d'ajuntar-los.

Sempre hi haurà un petit ball de bastons, corredisses i accions més o menys violentes, mossegades i gropades. Tots necessiten mesurar-se amb el foraster per decidir quin espai ocupa en el clan. Si l'acollida s'ha fet bé, i hem esperat el temps que ens han marcat els cavalls amb la seva conducta, es resol força ràpid.