ELS 10 SECRETS DEL BON LIDERATGE I LA SEVA RELACIÓ AMB ELS CAVALLS

Encento a partir d'avui una sèrie d'entrades per explicar com els cavalls per mitjà dels programes de coaching ajuden les persones en diferents àmbits de la vida i de l'empresa. Començo amb El Bon Lideratge. Segons la web de "renegocios", un bon líder té 10 trets diferencials:

1r.- Disponibilitat:  Fent exercicis de coaching, adaptats de la doma natural, les persones poden avaluar quin nivell de disponibilitat tenen i quina capacitat de resposta ofereixen. Si els nivells de diponibilitat són alts el cavall farà cas a les indicacions de la persona i si el nivell de ràpidesa en la resposta  és elevat es corregirà ràpidament quan no ho faci. En cas contrari aprendrà, gràcies a la interacció amb el cavall, receptivitat, doncs els equins sempre estan alerta i sempre donen una reposta immediata davant un estímul.


2n.- Facilita relacions armonioses: El coaching amb cavalls aporta armonía als equips perquè si els seus membres no es cohesionen el cavall no respon al que se li demana. 

3r.- Accesibilitat: Els cavalls fan cas omís de les persones rígides i tancades, treballar amb ells proporciona apertura i millora en la qualitat de la nostra comunicació.

4rt.- Ús just de l'autoritat: Ningú com un èquid per mesurar de manera precisa i justa si una una ordre és un abús o un mandat just respecte a la tasca encomanada. Els cavalls no responen correctament als abusos i només accepten el nostre lideratge si els hi trasmetem confiança.

5è.- Confidencialitat: Es obvi que mai revelaran res del que els hi expliquem verbalment, però, a la vista de l'ull entrenat per fer-ho, s'ha de reconèixer que, amb el seu comportament vers nosaltres, desvelen  molt aspectes de la nostra personalitat.

6è.- Auto-motivació i desenvolupament: Per a que un cavall vulgui col·laborar amb nosaltres és imprecindible que el motivem a fer-ho. Si el cavall s'aborreix, es neguiteja o no es sent còmode no voldrà saber res de nosaltres si, pel contrari, li oferim l'oportunitat d'aprendre i gaudir de l'aprenentatge evolucionarà i ens donarà el millor de si mateix.

7è.- Recolzament: Els cavalls no jutgen les persones. Els hi mostren simplement el que senten i empatitzen amb les seves emocions, és per això que en moments de desànim la seva companyia resulta reconfortant.

8è.- Motivar l'equip i mantenir un bon nivell de comunicació entre els seus membres: Els exercicis de coaching en grup i amb cavalls s'assoleixen quan l'equip actúa amb unitat i la comunicació flueix, per això els cavalls són magnífics mestres en aquest sentit.

9è.- Comunicació clara: Fer coaching amb cavalls ens dóna la mesura exacta del nivell d'eficiència de la nostra comunicació verbal i sobretot de la no verbal i ens permet reflexionar i millorar en aquest sentit. 

10è.- Etendre les dinàmiques de grup: Els cavalls viuen en ramats i la seves relacions es basen en la confiança, doncs segueixen a aquells membres del grup que els hi trasmeten seguretat. Ensenyen a les persones a tenir i transmetre confiança, a relaxar-se, a estar equilibrats, qualitats necessàries per connectar amb tots el mebres d'un equip.

La fotografria que veieu amunt pertany a una de les nostres sessions de coaching per a empreses, podeu veure'n el programa a l'apartat 3 d'aquest enllaç  http://equanima.cat/web/servpr_cat.html