A RàdioSeu el dia de la dona!




Ràdio Seu
El passat  dia 8 es commemorà el dia de la dona treballadora. Es va triar aquesta data perquè està vinculat, segons diu la wiquipedia, a una protesta efectuada per dones russes per la manca d'aliments, jo em pensava que era per recordar la mort d'unes obreres a Nova York a inicis del segle passat, durant una vaga.

Sigui per un motiu o altre, pel que es va escollir el 8 de març, és perquè al darrere hi ha un exemple de LLUITA en majúscules. Gràcies al coratge d'aquelles dones i al de moltes d'altres que van seguir el seu estel, jo, avui, legalment tinc reconeguts els mateixos drets que un home.

Si cap d'elles s’hagués atrevit a desafiar la servitud masculina i a oposar-se als dogmatismes que imperaven en aquell moment en els seus respectius països la igualtat continuaria sent una quimera. Curiós: sortir de la zona de confort, arriscar-se, qüestionar-se els dogmes, accions indispensables per a fer coaching, en definitiva: accions indispensables per aconseguir canvis!

El programa “Fem Empresa” de RàdioSeu, que us enllaço més avall, ens va convidar tres dones de la comarca i a mi amb l’objectiu que exposéssim els nostres respectius projectes empresarials. Sembla mentida, però, resulta que la lluita d'unes congèneres iniciada fa cent anys va possibilitar que ahir quatres desconegudes, pel fet de ser dones, estiguéssim parlant dels nostres projectes en un mitjà públic. Em queda honorar-les amb aquest pensament de Rita Levi-Montalcini: "la incorporació de la dona a les altes esferes políticosocials i la seva plena implicació són imperatives per a un nou ordre mundial, en el que s’haurà de deixar enrera l’herència d’uns instints antisocials i destructius si aspirem a la superviència de l’espècie humana".


Podeu escoltar el programa sencer fent clic aqui o un extracte de l'entrevista a continuació: